вівторок, 22 січня 2013 09:56

НаУКМА судиться з Міносвіти через заборону перехресного вступу

НаУКМА судиться з Міносвіти через заборону перехресного вступу
Фото: korrespondent.net

Учора Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд позову Національного університету "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА), поданого 3 січня до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. Його суть - визнати протиправною відмову міністерства узгодити правила прийому до університету у 2013 році, що дозволяють студентам незалежно від напряму здобутої кваліфікаційно-освітнього рівня бакалавра надходити на будь-який напрямок магістратури, пише газета "Комерсант-Україна".

"Студент може отримати ступінь бакалавра з економіки, піти на магістратуру, отримати знання з журналістики та в результаті працювати економічним журналістом. Такий фахівець буде більш затребуваний на ринку праці ", - вважають в НаУКМА.

Разом з тим у Міносвіти нагадали, що отримання кваліфікаційно-освітніх рівнів в Україні є послідовним: студентам дозволяється вступати лише на той напрямок магістратури, по якому був закінчений бакалаврат.

У НаУКМА заборона перехресного надходження вважають посяганням на автономію вузу.

"Студентів позбавляють вибору траєкторії навчання, що є однією з особливостей Могилянки", - заявив адвокат фірми ЛББК, який представляє інтереси НаУКМА у суді, Андрій Гук.

Він також розповів, що вчора суд розглядав справу по суті: "Були заслухані пояснення сторін, після чого було вирішено перейти в письмовий режим розгляду справи. Відповідачу дали три дні, щоб надати письмові заперечення ".

За словами Гука, в ході засідання суддя, зокрема, поцікавився у представників Міносвіти, чи є в законодавстві норма, що забороняє перехресний вступ, і отримав негативну відповідь.

"Якщо так піде і далі, то ми виграємо справу. Ми, як вуз, можемо робити те, що не заборонено законами України ", - підкреслив адвокат і додав, що остаточне рішення суд винесе без виклику сторін.

Зараз ви читаєте новину «НаУКМА судиться з Міносвіти через заборону перехресного вступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі