четвер, 02 грудня 2010 11:55

NASA знайшло "чужого" на Землі (ФОТО)

Американське аерокосмічне агентство NASA визнало можливість існування на Землі "чужих" форм життя, яким, як правило, приписують інопланетне походження.

На прес-конференції у четвер ввечері воно оголосить про недавнє "астробіологічне відкриття", яке може послужити доказом цієї теорії.

Фахівці розкажуть про бактерію, виявлену на дні солоного озера Моно в Національному парку Йосеміті у Каліфорнії. Цей мікроорганізм живе в середовищі, багатому на миш'як, який для живих істот є отруйним, пише Newsru із посиланням на The Daily Telegraph.

Це відкриття дозволяє припустити, що організми з подібними, досі невідомими здібностями виживати в отруйному середовищі, існують у багатьох куточках Всесвіту. Можливо, вони є так званою "тіньовою" формою життя, яка існує в тандемі з розумною, але, на відміну від неї, є постійною.

Теоретики астробіології дотримуються теорії про те, що на одній планеті за багато мільярдів років життя повністю змінюється безліч разів. Особливо "недовговічне" розумне життя - тобто ми з вами. Людство існує лише якийсь відрізок часу, тоді як немудрі форми життя на зразок бактерій "кочують" з однієї космічної епохи в іншу.

Вчені не виключають, що знайдений в каліфорнійському озері мікроб є представником попереднього життя на Землі. Вони також припускають, що такі бактерії є якимись "законсервованими" формами життя. Вони не гинуть в отруйною і ворожому середовищі інших планет. А за сприятливих умов вони розвиваються і породжують більш складні організми.

Зараз ви читаєте новину «NASA знайшло "чужого" на Землі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі