середа, 02 грудня 2009 14:50

Вчені NASA виявили ознаки життя на Марсі (ФОТО)

Виявлені зразки слідів життя на Марсі були продемонстровані на дисплеях Національного історичного музею в Лондоні, повідомляє The Telegraph.

Мікроскопічні рештки життя неземного походження знайшли на зрізі метеориту в музеї. Вчені NASA використали скануючий електронний мікроскоп, щоб сфотографувати нерівний зразок марсіанського ґрунту, заявивши, що знайшли зразки скам"янілої колонії мікробактерій.

За свідченнями газети, зразки бралися з метеориту, який впав на територію Єгипту в 1911 році.

Відомо, що вчені NASA підтверджують свідчення про те, що подібні бактерії з Марсу потрапили на Землю 13 тисяч років тому.

Їхні скам"янілі рештки були знайдені в гірській породі, яка відірвалася від Марсу 16 мільйонів років тому під час формування Сонячної системи.

Цей метеорит під назвою Allen Hills 84001 став всесвітньо відомим після того, як в ньому знайшли органічні рештки бактерій.

Однак у свою чергу, інші дослідники свідчать, що ці бактерії мають земне походження.

Висновки досліджень проведених високотехнологічними мікроскопами дали змогу переконатися, що у "незвичних фізичних властивостях" метеориту винна вода, яка була присутня на планеті 3,5 мільйони роки тому.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вчені NASA виявили ознаки життя на Марсі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі