неділя, 14 січня 2024 13:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Поряд із F-16 у небі працюватимуть і МіГ-29 - командувач Повітряних сил

Поряд із F-16 у небі працюватимуть і МіГ-29 - командувач Повітряних сил
Наявні бойові літаки поступово замінюватиме західна техніка, сказав Микола Олещук. Фото: t.me/MykolaOleshchuk

Повітряні сили Збройних сил України розглядають різні авіаційні платформи для розвитку бойової авіації.

У пріоритеті сьогодні освоєння американських винищувачівF-16, на які уже перенавчаються українські пілоти. Втім наші фахівці вивчають й інші можливості щодо збільшення бойового потенціалу авіації. Про це заявив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Сьогодні на озброєнні Повітряних Сил чотири основні типи бойових літаків, поступово їх замінюватиме західна техніка, сказав генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний перевірив обстановку у трьох областях

"Підкреслюю, ми не виключаємо будь-яку допомогу партнерів щодо багатоцільових літаків, штурмової авіації, вертольотів. Звісно, освоєння кожного нового типу літака - складний і не швидкий процес для нас, але ми його пройдемо", - заявив Олещук.

Одразу відмовитися від експлуатації радянських літальних апаратів ми не зможемо, сказав генерал.

"Тому поряд із F-16 у небі працюватимуть і МіГ-29, не виключено, що бойові спроможності бомбардувальників Су-24М посилить Mirage-2000D (французький багатоцільовий винищувач. - Gazeta.ua), а штурмовиків Су-25 - A-10 Thunderbolt II (американський штурмовик. - Gazeta.ua)", - пояснив.

Микола Олещук повідомив, що обговорив із командувачем Сухопутних військ ЗСУ Олександром Сирським розвиток і зміцнення авіаційної компоненти Повітряних Сил та армійської авіації Сухопутних військ.

"І робимо все для того, щоб наші війська були прикриті з повітря, і щоби ворог відчув потужний кулак ударної авіації", - сказав генерал.

"Закликаю представників медіа, військових експертів виважено оприлюднювати інформацію і не робити передчасних висновків. А також не задавати незручні питання офіційним представникам виду. Інформація - зброя, яку ворог активно використовує на цьому фронті. Разом - до перемоги", - звернувся Олещук.

Торік у жовтні Сполучені Штати Америки повідомили, що українські пілоти розпочали льотні навчання на F-16. Українські пілоти тренуються на літаках Військово-повітряних сил Національної гвардії штату Арізона.

Армійська авіація потребує посилення. Йдеться не лише про штурмовики. Українським військовим потрібні, зокрема, ударні гелікоптери, сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Поряд із F-16 у небі працюватимуть і МіГ-29 - командувач Повітряних сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі