субота, 08 червня 2013 15:18

Наркотики та цигарки стали менш привабливими для української молоді

Наркотики та цигарки стали менш привабливими для української молоді
Фото: netnarkotik.ru

Вживання наркотиків серед молоді стає менш популярним. Таку тенденцію відзначають в Міністерстві внутрішніх справ України, пише "ТСН.ua".

"Останнім часом така тенденція: наркотики, куріння стають не дуже модними. Молодь все частіше бачить своє майбутнє пов'язане з навчанням, спортом, здоровим способом життя. Напевно, змінюються часи, змінюються цінності", - повідомив начальник управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС України (УБНОН) Олег Школьний.

У той же час, він зазначив, що це тільки тенденція, і є певні категорії молодих людей, що пробують наркотики і стають залежними. За словами начальника управління, це, в основному, підлітки діаметрально протилежних соціальних верств - діти заможних батьків і ті, чиї батьки мають серйозні проблеми з алкоголем і наркотиками.

"Я їжджу як по звичайним, так і по елітним школам Києва, і мені розповідають, що якщо раніше пропонували драп покурити на території навчального закладу, то зараз такого немає. Що не скажеш про розважальні заклади", - повідомив Школьний.

За його словами, серед молоді популярні курильні суміші, марихуана і деякі медичні препарати. При цьому, куріння сумішей і медпрепарати не викликають страху і неприязні і молодь, як правило, пробує вперше ці наркотики в колі друзів. Крім того, начальник УБНОН повідомив, що цього року в Україні проводились перевірки 14 тис. барів, ресторанів, нічних клубів, в яких затримано 417 осіб, причетних до незаконного обігу наркотичних речовин.

Між тим, відповідаючи на питання про те, який відсоток від реальної картини незаконного збуту наркотиків виявляє міліція, Шкільний заявив: "Думаю, що поки ми виявляємо менше половини від того, що є насправді".

Він також зазначив, що в Україні зовсім не важко купити наркотики: "При бажанні можна придбати через інтернет. Ми відстежуємо, працюємо по таким сайтам. Не проблема - купити наркотики. Тому основну увагу ми приділяємо профілактиці".

За словами начальника управління, статистика свідчить, що якщо людина до 21 року не спробувала наркотики, то в 90% випадків вона ними і надалі не зацікавиться. Шкільний також розповів про вартість наркотиків. Так, найбільш дешевим і, відповідно, доступним та популярним є марихуана - 20-25 грн за грам. Гідропоніка та інші елітні сорти, за його словами, більш дорогі (Гідропоніка - препарат, в якому великий вміст наркотиків, канабісної групи, коштує на "чорному ринку" близько 400 грн).

Зараз ви читаєте новину «Наркотики та цигарки стали менш привабливими для української молоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі