вівторок, 29 січня 2019 16:14

Нардепи можуть заборонити поліетиленові пакети: назвали непідйомні штрафи

Автор: khersonci.com.ua
  В Україні можуть заборонити поліетиленові пакети
В Україні можуть заборонити поліетиленові пакети

В Україні можуть заборонити поліетиленові пакети. Відповідний законопроект вже внесли до Верховної Ради.

Пропонують заборонити реалізацію пакетів у магазинах, павільйонах та інших об'єктах роздрібної торгівлі, пише racurs.

Йдеться про надлегкі та легкі пакети, за винятком біорозкладних та надлегких пластикових пакетів, призначених для пакування свіжого м'яса, риби, сипучих продуктів. Також у законопроекті пропонується обов'язкове маркування пластикових пакетів.

Штраф за реалізацію таких пакетів пропонується встановити у розмірі 500% від вартості одержаної для реалізації партії товару, виконаної роботи, наданої послуги, але не менше 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селищі заборонили поліетиленові пакети

Також передбачені штрафи за використання пакетів з невідповідним маркуванням.

Законопроект внесли, так як поліетилен становить загрозу для екології як України, так і всієї планети. Переробляти його складно, а ще складніше, щоб пакети дійсно потрапляли до пунктів переробки, а не викидалися на смітник. У ґрунті такі пакети можуть розкладатися століттями. При цьому виділяються шкідливі для навколишнього середовища та здоров'я людей речовини.

На початку 2019 року в Молдові заборонили продаж поліетиленових пакетів, за винятком тих, що використовуються для пакування в заводських умовах.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи можуть заборонити поліетиленові пакети: назвали непідйомні штрафи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі