четвер, 03 листопада 2011 16:59

"Нам не потрібні пільги, ми боремось за громадянське суспільство" - "афганець"

Автор: Фото: Євген БОРІСОВ
  Ігор Коцюруба, Голова Української ветеранської організації, воював у Афганістані
Ігор Коцюруба, Голова Української ветеранської організації, воював у Афганістані

3 листопада у львівському Палаці Сапєг відбувся Форум представників громадських організацій та профспілок Львова та області. На зустріч прийшли представники військових офіцерів, фермерів, приватних підприємців, студенства, профспілок, "афганців" та чорнобильців.

- Афганці – це ті ж самі шахтарі, ті ж самі хлібороби, вчителі, тому класифікувати нас, як окремий клас не потрібно, - пояснив Ігор Коцюруба, 46 років, Голова Української ветеранської організації, воював у Афганістані, член протесту на граніті. - Афганцям немає як такої окремої пільги. Є інвалід війни. Зараз інвалід війни 3 групи отримує пенсію 1450 гривень.

Але ми хочемо мати таку Україну, в якій би пільги не були потрібні, бо була б нормальна оплата праці. І щоб не було якихось оцих жалюгідних дотаційних подачок нашим матерям, батькам, сім'ям. Ми ж звичайні люди, а не інопланетяни. Тому я виходжу на акції протесту як українець, а не як "афганець". Нам уже набридла та влада, яка не виконує свої прямі функції.Тому ми просто виступаємо за відставку Президента, Кабінету міністрів, Верховної ради, за виборність прокурорів області. Коротко кажучи, ми виступаємо за утворення справжнього громадянського суспільства в Україні.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Паркан під Радою втретє не витримав протестів

Протягом трьох годин тривало обговорення важкої політичної та економічної ситуації в країні. На завершення усі домовились діяти одним фронтом та підтримувати одне одного.

- Від сьогодні ми дуже ретельно одне одного захищаємо при порушеннях законодавства в кожному середовищі, яке представляють профспілки та організації. Згадаймо, що з чорнобильцями під ВРУ були таксисти, з шахтарями були підприємці, з афганцями були наші офіцери. Нам потрібно працювати так, щоб наступного разу, коли в одному із середовищ щось станеться, ми були всі разом. Це єдиний варіант, коли ми зможемо змінити певну ситуацію на краще, - проголосив Ігор Гурняк, голова Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «"Нам не потрібні пільги, ми боремось за громадянське суспільство" - "афганець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі