середа, 05 травня 2010 15:58

Найстарішою мешканкою планети стала 114-річна француженка

Найстарішою мешканкою планети стала 114-річна француженка

Француженка Ежені Бланшар з маленького острова Сен-Бартельмі в Антильському архіпелазі в свої 114 років стала найстарішою мешканкою світу, після того як на 115-му році життя померла японка Кама Чінен.

МОЗ Японії повідомило, що в неділю, 5 травня, на 115-му році життя померла найстаріша мешканка країни, що проживала в південній префектурі Окінава. Влада на прохання родичів не розголошувала імені японки, проте, за даними ЗМІ, мова йде про Камі Чінен.

Ежені Бланшар, яка на дев'ять місяців молодша за японку і на 43 дні старша за іншу довгожительку світу - британку Флоррі Болдуін, вже понад 25 років лежить у лікарні в портовому місті Густава на своєму рідному острові.

Вона народилася 16 лютого 1896 року в багатодітній сім'ї. У неї було 12 братів і сестер, з яких не залишилося нікого, хто міг би привітати сестру з 114-м днем народження.

У 26 років вона покинула рідні місця, які стали вважатися раєм для мільярдерів лише через багато років, і пішла в монастир на острові Кюрасао.

У рідні краї вона повернулася лише в старості.

За словами її племінника Даніеля Бланшара - колишнього мера і депутата Сен-Бартельмі - старенька досі не відмовляє собі в шампанському.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Найстарішою мешканкою планети стала 114-річна француженка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі