вівторок, 05 вересня 2006 13:26

Найменшій дресирувальниці слонів виповнилося 80 років

 

Тереза Дурова, найменша дресирувальниця слонів у світі, народна артистка РРФСР, кавалер ордена Дружби і ордена Шани святкує 80-річний ювілей.

- Представниця прославленої артистичної династії, володарка рідкісного таланту, ви присвятили своє життя складній, але цікавій професії, стали визнаним майстром дресирування. Вас знають і люблять шанувальники мистецтва не тільки в нашій країні, але і за її межами. Ваші чудові циркові спектаклі завжди збирали величезну глядацьку аудиторію і проходили з незмінним успіхом, дарували людям заряд бадьорості і оптимізму, - написав артистці у вітальному листі Володимир Путін.

Дурова була найменшою дресирувальницею слонів у світі. Її зріст - 150 сантиметрів. А циркові слони їй попадалися найбільші - до 3 метрів заввишки і вагою в 6 тонн. У цирку її звуть "Мати Тереза". Перша жінка-приборкувач в знаменитій династії, єдина жива внучка засновника клану "дідуся Дурова", після 65 років роботи з тваринами залишила манеж через смерть улюбленої слонихи Монрі.

За матеріалами: Газета.Ru, peoples.ru.

Зараз ви читаєте новину «Найменшій дресирувальниці слонів виповнилося 80 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі