понеділок, 29 серпня 2022 00:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Найхолодніша зима за останні десятиліття: Вітренко порадив українцям, як пережити зиму

Найхолодніша зима за останні десятиліття: Вітренко порадив українцям, як пережити зиму
Україні потрібно близько $10 млрд на імпорт газу. Фото: pixabay.com

В Україні очікують найбільш холодну зиму за останні десятиліття. Опалювальний сезон цьогоріч розпочнеться пізніше.

Температура в приміщеннях буде на рівні 17...18°C, заявив голова НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко, пише УНН з посиланням на The Guardian.

Це приблизно на чотири градуси нижче за норму. Вітренко порадив українцям підготуватися до холодів та несприятливої погоди.

Якщо температура повітря на вулиці впаде до -10°C, українцям знадобиться теплий одяг, ковдри. Треба бути готовими до похолодань та запасатися речами завчасно.

За словами Вітренка, опалювальний сезон в Україні настане пізніше і закінчиться раніше цієї зими. Це залежатиме від міжнародних партнерів України, які мають надати кошти для імпорту газу, а також можливі непередбачені обставини війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну очікує найтепліший вересень за останні 30 років - синоптикиня

Наприклад, якщо Росія знищить газову інфраструктуру чи сприятиме подальшому скороченню постачання газу до Європи. Україні потрібно близько $10 млрд на імпорт газу.

"Без фінансової підтримки нам не вистачатиме газу, а це означатиме, що у нас будуть дуже високі ризики виходу з ладу енергосистеми. Будуть відключення на великих ділянках", - зазначив голова "Нафтогазу".

Опалювальний сезон в Україні можуть зірвати терористичні акти РФ на енергетичні об'єкти. Наразі держава готова до зими на 75%. Продовжуються ремонти критичної інфраструктури й інша підготовка.

Зараз ви читаєте новину «Найхолодніша зима за останні десятиліття: Вітренко порадив українцям, як пережити зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі