понеділок, 15 грудня 2008 18:01

Нафтогаз цього року отримає більше 20 мільярдів незапланованого прибутку

Понадпланові доходи НАК "Нафтогаз України" в 2008 році складуть 21,8 млрд. грн., або 3,44 млрд. дол., при дефіциті затвердженого фінансового плану компанії на 2008 рік в розмірі близько 8 млрд. грн.

Про це повідомив керівник Центру енергетичних досліджень Костянтин Бородін сьогодні в Києві.

За його словами, зокрема, компанія одержала курсову різницю від літнього зниження курсу долара (квітень-вересень) в розмірі близько 1,2 млрд. дол. (250 млн. дол.); компенсацію витрат на реалізацію газу (травень-грудень) – 1,6 млрд. грн. (320 млн. дол.); прямі дотації з бюджету – 5,8 млрд. грн. (1,16 млрд. дол.); дотації в змінах до Держбюджету-2008 (проголосованих у п`ятницю) – 3,2 млрд. грн. (420 млн. дол.); розстрочки із сплати обов`язкових податків і зборів до бюджету – близько 3,8 млрд. грн. (490 млн. дол.); несплата ПДВ при імпорті газу (нерозмитнені 17 з 48 млрд. куб. м) – близько 4 млрд. грн. (520 млн. дол.); недоплата за послуги з транспортування газу ДК "Укртрансгаз" – 1,6 млрд. грн. і облгазами – близько 600 млн. грн. (в сумі 280 млн. дол.).

"Незважаючи на такі надпланові доходи, "Нафтогаз" заплатив в поточному році до бюджету значно менше, ніж торік. Минулого року за дев`ять місяців було сплачено 12 млрд. грн. податків, цього року – фактично сплачено 8 млрд. грн.", – зазначив К.Бородін.

При цьому він додав, що "уряд України є саме тією особою, яка в нашій країні більше за всіх зацікавлена в тому, щоб розібратися, що відбувається в "Нафтогазі України", куди зникають гроші, і навести там лад якнайшвидше".

Нагадаємо, згідно з фінпланом, доходи "Нафтогаза" цього року затверджені на рівні 75 млрд. грн.

НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально-інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають більше 97% газу і нафти в країні.

НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз цього року отримає більше 20 мільярдів незапланованого прибутку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі