пʼятниця, 02 жовтня 2020 17:52

Нацполіція перекрила канал постачання наркотику "Валера" з Китаю та Польщі
4

Запорізькі правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, яка збувала великі партії прекурсорів та психотропної речовини, яку нароторковці називають "Валера". Обвинувальні акти у справі скерували до суду.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції.

Запорізькі правоохоронці  перекрили міжнародний канал збуту нової психотропної речовини "Валера"
Фото: npu.gov.ua
Запорізькі правоохоронці  перекрили міжнародний канал збуту нової психотропної речовини "Валера"
Запорізькі правоохоронці  перекрили міжнародний канал збуту нової психотропної речовини "Валера"
Запорізькі правоохоронці  перекрили міжнародний канал збуту нової психотропної речовини "Валера"

Працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України встановили інформацію про незаконну діяльність групи осіб, які на території області налагодили масштабний збут прекурсорів та нової психотропної речовини. Хімічна речовина альфа-бромвалерофенон відома під назвою "Валера".

"Організаторами злочинної діяльності виявилися двоє 29-річних чоловіків. Спільники на постійній основі налагодили міжнародний канал постачання в Україну альфа-бромвалерофенону з території Польщі та Китаю. До своєї злочинної діяльності зловмисники залучили 23-річного місцевого жителя, який на власному автомобілі отримував посилки із забороненим товаром та здійснював відправлення товару. Спільники переказували гроші постачальникам психотропних речовин, приймали замовлення та контролювали відправлення товару в області. Для постійних оптових замовників створили систему знижок", - повідомили в Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гінеколог займався сутенерством і торгував наркотиками

У березні 2020 року працівники відділу боротьби з наркозлочинністю, кінологічної служби, слідчі запорізької поліції спільно зі працівниками управління СБУ в Запорізькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, за фізичної підтримки бійців спецпідрозділів КОРД і "Альфа" затримали 23-річного учасника групи у Дніпрі під час отримання чергового наркотраншу біля одного із поштових відділень.

Одночасно правоохоронці провели санкціоновані обшуки в автомобілях, у гаражі та за місцем мешкання членів злочинного угруповання. Під час заходів виявили та вилучили понад 15 л альфа-бромвалерофенону, 500 л прекурсорів, $150 тис., банківські картки, комп'ютерну техніку, мобільні телефони.

Трьом членам наркоугруповання оголошено про підозру. Досудове розслідування у справі завершено, обвинувальний акт щодо всіх фігурантів скеровано до суду. За кримінальні оборудки змовникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Служба безпеки України з початку року вилучила понад 200 кг наркотиків, 223 кг прекурсорів та 56 кг психотропних речовин, які намагалися перевезти через кордон.

Водночас правоохоонцям вдалося вилучити 8,5 млн пачок сигарет, 26,7 т контрафактного кальянного тютюну та 22 т сировини для виготовлення сигарет. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Нацполіція перекрила канал постачання наркотику "Валера" з Китаю та Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі