вівторок, 08 квітня 2014 18:54

"Національна гвардія" готуватиме наступні батальйони з 10 квітня

"Національна гвардія" готуватиме наступні батальйони з 10 квітня

Навчання у "Національній гвардії" продовжаться уже з 10 квітня, повідомив під час прес-конференції сотник Майдану Тарас Зембіцький.

"На сьогодні два батальйони "Національної гвардії" уже закінчили підготовку в Нових Петрівцях, готові виконувати свої обов'язки та ставати на захист країни. З 10 числа будемо готувати нових людей. Наша мета - не допустити подальшого розколу країни, захоплення будівель та провокування заворушень", - сказав Зембіцький.

За його словами, охочих записатися до лав "Національної гвардії" зараз побільшало:

"Добровольців значно більше, ніж раніше. Я родом зі Львівщини, і можу сказати, що тільки із Самбірського району готові прибути більше трьох тисяч осіб. З моєї сотні з 40 осіб прийняли присягу 37, тобто кількість тих, хто покинув справу, дуже низька. Ми перевіряємо кожного: працює психіатр, психолог. Проходять далі тільки найстійкіші, морально міцні - ті, що не здатні робити дурні вчинки", - розповів Тарас Зембіцький.

Жінки участі у загальній військовій мобілізації поки що не беруть. Їм доручають іншу роботу - організаційно-інформаційну, розказала сотник 39 жіночої сотні Ганна Коваленко:

"До "Національної гвардії" жінок не взяли з самого початку - ми це обговорювали з керівництвом. Можливо, ще щось зміниться. У моїй сотні жінок, що мають бажання впливати на ситуацію, багато, тому ми діємо в інформаційному просторі: розповсюджуємо листівки, співпрацюємо з Міноборони, спілкуємося з родичами мобілізованих".

Зараз ви читаєте новину «"Національна гвардія" готуватиме наступні батальйони з 10 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі