понеділок, 15 лютого 2010 14:55

Націоналісти не змогли закидати яйцями російськомовних "фабрикантів" (ФОТО)

Попри обіцянки націоналістів зірвати виступ "Фабрика зірок - 3", два концерти переважно російськомовного проекту у Тернополі 14 лютого пройшли з аншлагом та без надзвичайних подій.

"Ми читали в Інтернеті про погрози націоналістів, - сказав після денного концерту 22-річний "фабрикант" Олексій Матіас. - Готувалися до цього морально. Навіть якби нас і намагались закидати яйцями – це б на концерт не вплинуло. Ми б не реагували".

Спеціально для виступу в Тернополі фабриканти жодним чином не змінювали свою програму. Ведучі зверталися до публіки російською мовою.

"Я народилася в Свердловську, це кордон з Росією, - розповіла російською 21-річна Єва Бушмена. - Українська мову вчила тільки в школі, як предмет. Ніколи нею не спілкувалася. На жодному концерті "Фабрики" не сказала ні слова українською. Тому принципово вирішила в Тернополі нічого не змінювати, не говорити "дякую" чи "добрий вечір". Не треба робити проблеми з того що в нас дві мови – от в Росії їх скільки – 13. І нічого страшного".

Російськомовних "фабрикантів", які непокоїлися, їдучи в Тернопіль, заспокоювали учасники проекту з Західної України.

"Я всім сказала, що я тут своя, і якщо будуть якісь проблеми, то я все порішаю, - сміється 21-річна Еріка з Червонограду, Львівської області. - Насправді, коли їду на Західну Україну і чую, як люди говорять українською, то почуваюся круто. Сама намагаюсь пропагувати українську культуру. Але маю зі Стасом і російськомовну пісню. Це нормально".

Концерт "Фабрики зірок -3" у Тернополі пройшов за посилених заходів безпеки. При вході правоохоронці просили жінок показувати вміст сумочок. Глядачів, які заходили в зал в об"ємному одязі, обмацували. Під час самого концерту міліціонери не підпускали близько до сцени навіть дітей, які несли своїм кумирам квіти та м"які іграшки.

Активісти націоналістичної організації "Тризуб" на концерт не ходили і зірвати його не намагалися. Сказали - "так склалися обставини".

Денний концерт фабрикантів у Тернополі двічі переривали. Місцеві чоловіки на сцені робили пропозиції одруження своїм дівчатам. В обох випадках чоловіки отримали згоду.

Фото: Андрій Янович/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти не змогли закидати яйцями російськомовних "фабрикантів" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі