середа, 18 березня 2009 14:15

Розпочався прийом творів для участі в літературному фестивалі "Просто так"

Від сьогодні розпочато прийом творів для участі у Десятому щорічному всеукраїнському літературному фестивалі "Просто так".

Про це сьогодні повідомив письменник, член журі фестивалю Валерій Нечипоренко.

За його словами, взяти участь у фестивалі може кожен бажаючий, оскільки склад претендентів не обмежується ні віком, ні рівнем освіти, ні мовою написання творів.

Літератори можуть надсилати свої роботи за адресами [email protected] і Київ-1, а/с-337. В першу чергу розглядатимуться ті, що надійдуть електронною поштою.

Єдиними вимогами до творів є вживання лише літературної мови, без ненормативної лексики, та їх новизна – твір має бути написаний не раніше, ніж два роки тому.

Експерти й журі фестивалю прийматимуть і розглядатимуть роботи-претенденти з 16 березня по 6 травня, після чого буде визначено 10-20 творів, авторів яких запросять на фінальне дійство, що відбудеться 16 травня у Коростені. При чому автор, підкреслив Нечипоренко, має обов"язково бути присутнім і особисто прочитати свій твір перед іншими учасниками та журі.

Переможці фестивалю визначатимуться в шести номінаціях - поезія, проза, літературна критика, гумор і сатира та твори для дітей. В окрему номінацію виділена творчість самих дітей (до 16 років). У кожній номінації, після виступів усіх учасників, журі визначить переможців, які отримають премії та цінні призи.

Усі номінанти, незалежно від жанру, зможуть поборотися за гран-прі, який цього року складається з 1 тисячі гривень і нет-буку фірми "ДіаВест". Водночас організатори зауважують, що грошова премія може збільшитися, оскільки пошуки спонсорів та переговори з ними тривають.

Цього року, повідомив Нечипоренко, 15 травня, напередодні фінальної частини фестивалю, вдруге пройде мистецька акція "Література свіжого повітря". У мальовничій місцині на околиці Коростеня, на березі річки Уж, усі бажаючі можуть зібратися і продемонструвати свої творчі досягнення, а переможці, визначені самими ж учасниками, отримають можливість вийти на "велику" фестивальну сцену і на рівні з іншими позмагатися за премії і призи.

Заключне засідання журі відбуватиметься у присутності журналістів.

Твори переможців цього року організатори планують вперше опублікувати – спочатку на сайті фестивалю, litfest.org.ua, а пізніше, за підтримки спонсора, і окремим друкованим виданням.

Як підкреслив Нечипоренко, головною метою фестивалю є популяризація сучасної української літератури і створення умов письменникам для обміну думками та пошуку нових творчих ідей і художних образів. І цю мету, на його погляд, вдається реалізувати – кількість учасників щороку зростає, а підтримка спонсорів у цей важкий рік економічної кризи свідчить про супільну підтримку вітчизняної літератури.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався прийом творів для участі в літературному фестивалі "Просто так"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі