четвер, 05 серпня 2010 09:26

На Запоріжжі офіцер міліції отримав 8 років за катування

На Запоріжжі офіцер міліції отримав 8 років за катування

У Запорізькій області вісім років ув"язнення отримав офіцер міліції, який у стані наркотичного сп"яніння катував засуджену задля отримання хабара.

За даними СБУ, міліціонер вимагав гроші від мешканки Запоріжжя за рішення питання щодо непритягнення її до кримінальної відповідальності за зберігання наркотичних засобів.

"Ця жінка, колишня наркоманка, свого часу була засуджена за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України з виправним терміном 3 роки. Саме тому вона потрапила у поле зору уповноваженого Ленінського відділення БНОН. Запросивши жертву до свого службового кабінету під надуманим приводом, співробітник міліції повідомив, що затримує її за нібито незаконні придбання, зберігання і збут наркотичних речовин, і вимагав хабар у 1000 доларів. Коли жінка відмовилася, став погрожувати і застосовувати щодо неї фізичну силу", - повідомили в СБУ.

Офіцера міліції було затримано співробітниками СБУ спільно з працівниками служби внутрішньої безпеки УМВС у Запорізькій області та прокуратури в лютому 2008 року під час отримання ним хабара.

Окрім грошей, у нього було знайдено марихуану. Медична експертиза засвідчила, що офіцер міліції скоїв злочин у стані наркотичного сп"яніння.

Було порушено кримінальну справу. Під час судового засідання колишній співробітник міліції поводився зухвало та погрожував суддям. Вироком суду його було визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Апеляційний суд Запорізької області залишив вирок без змін. Вирок набрав чинності.

Нагадаємо, у червні біля входу до Міністерства внутрішніх справ встановили символічну півметрову стелу з написом "Пам'яті жертв, закатованих міліцією".

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Попков заявив, що в Україні збільшилася кількість повідомлень про застосування насильства в органах. "У міліції ніколи не було стільки трупів, як зараз. Раніше траплялися поодинокі випадки. А тільки за червень — понад 10. І це тільки те, що стало відомо суспільству. Катування у відділках триває", - зазначив він.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі офіцер міліції отримав 8 років за катування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі