середа, 10 квітня 2024 19:59

На яких напрямках війська стримували ворога: повідомили новини

На яких напрямках війська стримували ворога: повідомили новини
17 атак ворога було на Бахмутському напрямку. Фото: Генштаб ЗСУ

47 бойових зіткнень зафіксували за добу.

Ворог завдав шість ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Про це пише Генштаб у зведенні.

Авіація Сил оборони за добу атакувала один район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один зенітно-ракетний комплексу, одну артилерійську систему та одну станцію РЕБ противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 8 районах зосередження особового складу та 1 зенітно-ракетному комплексу противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінська пропаганда призводить до втрат окупантів - ISW

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність. Росіяни обстріляли близько 20 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Противник наступальних (штурмових) дій не вів.Обстріляв близько 15 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Наші воїни відбили три атаки противника у районі Тернів Донецької області. Там ворог намагався прорвати оборону наших військ. Від обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Сили оборони відбили 17 атак у районах Білогорівки Луганської області, Виїмки, Роздолівки, Часового Яру та Кліщіївки Донецької області. Під обстрілами опинилося понад 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили дві атаки росіян у районах Уманського та Первомайського Донецької області. Там ворог намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів. Близько 10 населених пунктів були під обстрілами.

Новопавлівський напрямок

Сили оборони стримують ворога у районах Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки. Там ворог, за підтримки авіації, 14 разів намагався прорвати оборону наших військ. Під обстрілами опинились понад 10 населених пунктів.

Оріхівський напрямок

Ворог за підтримки авіації один раз атакував позиції наших захисників у районі Старомайорського Донецької області. Від обстрілів постраждали близько 20 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Ворог намагається вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Сьогодні було п'ять атак на позиції у районі Кринок Херсонської області. Росіяни обстріляли 15 населених пунктів.

У Росії спостерігають нестачу лікарів та проблеми в медичній сфері.

Значні ресурсні та фінансові витрати на підтримку війни РФ проти України негативно впливають на низку цивільних секторів країни-агресорки, які обслуговують населення, зокрема медичну галузь, повідомило Міноборони Великої Британії 8 квітня.

Зараз ви читаєте новину «На яких напрямках війська стримували ворога: повідомили новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі