понеділок, 24 лютого 2020 15:06

На Україну насувається новий циклон

На Україну насувається новий циклон
На більшості території України погода у вівторок буде сухою. ФОТО: khmelnitskiy.email24.in.ua

25 лютого в Україну прийде циклон Zehra. У західні області він принесе опади. На решті території країни протягом дня переважатиме суха погода.

Стовпчики термометра у вівторок показуватимуть +3...9°С. У середу очікується потепління до +6...14°С, повідомила синоптик Наталя Діденко у Facebook.

"Завтрашній циклон Zehra, центр якого опиниться над Данією, атмосферним фронтом зумовить опади лише в західній частині України, максимум дотягне до Вінниччини, Житомирщини, західних районів Київщини", — розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик розповів про сюрпризи погоди в березні

У ніч з 24 на 25 лютого в східних областях України все ще пануватиме циклон Yulia: там очікують на мокрий сніг і штормовий вітер.

"Найближчої ночі сильний вітер ще побушує, завтра вдень стихатиме, хіба що в денні години на сході та заході місцями досягатиме поривів 15-20 м/с", — зазначила синоптик.

У Києві найближчої ночі температура повітря становитиме 0...+2°С. Вітер ще буде сильним, у вівторок ослабне до поривчастого. Суттєвих опадів 25 лютого в столиці не очікується, стовпчики термометра показуватимуть до +5°С.

Середньорічна температура в Україні збільшується втричі швидше, ніж у всьому світі. Очікується, що кількість опадів у країні зменшуватиметься, а тривалість періодів посухи зростатиме. За словами метеорологів, у кліматичних змінах українці вже пройшли "точку неповернення".

Зараз ви читаєте новину «На Україну насувається новий циклон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі