пʼятниця, 24 квітня 2009 12:32

На Троєщині "запахне" новим сміттєспалювальним заводом

На Троєщині "запахне" новим сміттєспалювальним заводом

Київська адміністрація спільно з фірмою "Грінко" має намір побудувати сміттєспалювальний завод на території цього підприємства.

Про це заявив виконуючий обов"язки міського голови Анатолій Голубченко.

"Ми на "Грінко" збираємося поставити як спільне підприємство разом з цією фірмою один завод, на якому перероблятимуться відходи, що залишаються після сортування", - сказав Голубченко.

В середу він разом з керівництвом Дарницької районної адміністрації відвідав сміттєсортувальну станцію КП "Екологія", яка побудована за засоби районного бюджету.

Станція експлуатується з жовтня 2008 року, і на її будівництво було витрачено 700 тисяч гривень, а потужність складає до 60 м. куб. твердих побутових відходів в добу.

Голубченко підкреслив, що на сьогоднішній день в Києві функціонує тільки дві сміттєсортуючі станції - КП "Екологія" і комерційне підприємство "Грінко".

Він підкреслив, що з 2014 року за європейськими нормами буде заборонено вивозити тверді побутові відходи для поховання на полігони без попередньої переробки.

Голубченко заявив, що необхідно найближчим часом побудувати в Києві сміттєспалювальний завод потужністю 500 тисяч тонн в рік, і нагадав, що для цього відведена ділянка в районі ТЕЦ-6 на Троєщині.

Голубченко відзначив, що КМДА раніше вже провела інвестиційний конкурс з будівництва цього сміттєспалювального заводу і навіть уклала інвестиційний договір з фірмою-переможцем.

Проте, після того, як в Києві Верховна Рада призначила позачергові вибори мера і депутатів Київради, інвестори відмовилися від такого інвестиційного проекту.

Голубченко нагадав, що на сьогодні в столиці працює один сміттєспалювальний завод - "Енергія", проте його потужності недостатньо для переробки твердих побутових відходів.

Нагадаємо, при Київській міській адміністрації було створено робочу групу з питань впровадження передових технологій знешкодження побутових та стічних відходів у столиці.

Новостворена робоча група здійснюватиме фаховий аналіз існуючих технологій знешкодження побутових та стічних відходів і визначатиме технічну та економічну доцільність їх подальшого впровадження на підприємствах комунального та енергетичного комплексу столиці.

Нагадаємо, раніше начальник Державного управління охорони навколишнього середовища в м. Києві Олександр Прогнімак заявляв, що Київ знаходиться в "сміттєвій" небезпеці.

За експертними оцінками, в Києві щорічно утворюється 1,2-1,5 млн. тонн побутових відходів.

За матеріалами Dom.ria.ua, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Троєщині "запахне" новим сміттєспалювальним заводом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі