пʼятниця, 24 квітня 2009 11:08

У Києві закрились 30 служб таксі

У Києві закрились 30 служб таксі

В українській столиці вже закрилися близько трьох десятків компаній, котрі надають послуги таксі. Ті що залишилися, вимушені знижувати тарифи.

Вже сьогодні ціни на послуги таксі в столиці знизилися мінімум на 20%. Причина - зменшення пасажиропотоку, оскільки під час кризи українці віддають перевагу суспільному транспорту. Так, якщо раніше мінімальна вартість проїзду складала 25-35 грн., то зараз - 15-20 грн.

Крім того, великі фірми, які давно працюють на цьому ринку, почали робити знижки для клієнтів. За словами перевізників, сучасні тарифи в 2-3 рази нижчі економічно обгрунтованих. "Тариф повинен бути сьогодні близько 5 гривень. Але такого тарифу не знайдете ніде. Сьогодні тарифи можна навіть знайти від 1,75 грн. до 3-3,5 грн", - відзначив голова профспілки таксистів Василь Попик.

Наприкінці минулого року в Києві працювали більше 100 компаній, цього року їх стало менше на третину. Насамперед, постраждали невеликі фірми з автопарком від 50 до 100 машин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зв"язку з кризою українці почали рідше ходити в торгові центри і робити в них покупки великих речей - меблів та електроніки.

За матеріалами Ліга, ТРК "Київ"

Зараз ви читаєте новину «У Києві закрились 30 служб таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі