четвер, 06 грудня 2007 20:28

На Прокоф"єва досі немає опалення

Для 37 СІМЕЙ із сумського гуртожитку на вул. Прокоф"єва, 10 опалювальний сезон  досі не розпочався. Це єдиний будинок у місті, що не опалюється. Колись він належав облспоживспілці.

— ЖЕК наш збанкрутів. Тепер ним займається ліквідатор, — розповідає мешканець кімнати N7 45-річний Юрій Мальований. — Котельня відключена за борги. Ліквідатор торік опалював гуртожиток, але виставив таку ціну за тепло, якої не було по всьому місту — 9,9 гривень за  квадратний метр житла. А в місті платили по 4,12–4,42 гривень. Люди перестали сплачувати комунальні. Через те й борг накопичився.

Люди опалюють кімнати електрокамінами.

— Пережила голод, війну, розруху і щоб на старість отак мучиться, — бідкається Ніна Горбань, 76 років. Жінка сидить у пальті, на голові — пухова хустка, на ногах — бурки. — У кімнатці цій 30 років живу. Син їздить на заробітки, оце привіз мені камін. Та хіба ж він обігріє? Лягаю спати вдітою, вкриваюся двома пуховими одіялами. Камін вимикаю, боюся залишати. А в сусідній кімнаті лежить сусідка паралізована. Їй теж 76. На день діти обкладають її пляшками з гарячою водою, щоб не змерзла. Тут 15 сімей із малими дітьми. Є і зовсім малесенькі в колясках.

Мешканці погоджуються заплатити борг за цінами міськвиконкому.

— Ми вже домовились із ліквідатором — тільки-но жителі будинку погашають  борг 17 тисяч гривень, по 4,42 гривні за квадрат, опалення буде підключене, — повідомив заступник мера Ярослав Куц, 38 років. — Сесія міськради прийняла рішення про передачу цього будинку в комунальну власність міста.

Зараз ви читаєте новину «На Прокоф"єва досі немає опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі