вівторок, 14 вересня 2010 16:38

На Полтавщині спіймали дніпропетровського "робін гуда"

На Полтавщині спіймали дніпропетровського "робін гуда"

Міліціонери Київського райвідділу міліції Полтави затримали жителя Дніпропетровська 52-річного Валерія. Протягом останніх 15 років він обікрав близько 100 елітних будинків по всій Україні.

"Чоловік почав красти, як тільки розпався Радянський Союз, - розповів кореспонденту Gazeta.ua Володимир Пасічко з Київського райвідділу міліції Полтави. - Спочатку був дрібним злодієм. А потім зрозумів, що цим особливо не розживеться і перейшов на елітні будинки. Грабував такі домівки по всій Україні. І на Дніпропетровщині, і на Хмельниччині, і на Полтавщині. Всього обікрав до сотні елітних будинків. У Полтаві та Полтавському районі він обчистив з десяток таких об"єктів".

За словами Володимира Пасічка, злодій "обчищав" будинки тільки в теплу пору року. Узимку жив на те, що вкрав улітку.

"Він завжди до цих пограбувань готувався дуже ретельно, - продовжує Володимир Сергійович. - Приїжджав до міста ввечері, коли ще було видно. Ішов до елітних районів та там видивлявся найоптимальніший варіант. Шукав будинки, де немає господарів, охорони, собак, слабка сигналізація. А потім ввечері залазив туди та обкрадав. Цікаво, що він виявився не жадібною людиною. На діло брав із собою лише спортивну сумку і крав рівно стільки речей, скільки у цю сумку влазило. Більше не брав. За раз у середньому крав суму до 10 тисяч гривень. А одного разу викрав суму в 40 тисяч, та ще й коштовності взяв".

Зловити злодія допомогла його єдина помилка.

"У Полтаві він звичним для себе чином шукав елітний будинок, - каже Володимир Пасічко. - Начебто зробив все, як і завжди. Але коли заліз до будинку, то виявилося, що на другому поверсі спить сім"я. Господар прокинувся і викликав міліцію. Так вдалося спіймати цього чоловіка. На допиті він сказав, що може спокійно дивитися у вічі звичайним людям, адже обкрадав він лише багатіїв".

За скоєні злочини крадію загрожує від 3 до 6 років ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині спіймали дніпропетровського "робін гуда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі