вівторок, 27 травня 2008 17:27

На польсько-українському кордоні знову 20-кілометрові черги

На польсько-українському кордоні знову тиснява. На перепускному пункті "Ягодин-Дорогуськ" вісімсот вантажівок третю добу чекають в"їзду до України. Черги спричинило закриття волинською прокуратурою автопорту "Ягодин". Діяльність приватного терміналу правоохоронці заборонили, бо це суперечить законодавству. Усі вантажі митники тепер оформлюють у перепускному пункті.

Василь Шайда, т.в.о. начальника Ягодинської митниці: "Та технологічна схема передбачала обов"язковий заїзд всіх вантажних транспортних засобів в автопорт Ягодин, і передбачало сплату певних коштів за надання сервісних послуг в тому автопорту. Державна служба не повинна займатися таким – надання переваг, пільг тощо якимсь приватним структурам".

Митники в Ягодині мали лише 10 днів на проведення комунікацій, створення стоянок, купівлю усієї необхідної оргтехніки. Оформлення проводять 10 інспекторів, яких перевели з автопорту, тож працюють понад норму.

Юрій Новак, головний інспектор митного поста "Ягодин": "Потік дуже великий, а робочі місця не зовсім обладнані. Воно, звичайно, так і повинно бути в пункті пропуску, як на всіх нормальних митницях. Для того щоб водії могли оформитися і зразу виїхати і прямувати до місця прибуття".

Більшість далекобійників новими умовами задоволені, адже відчутно скоротився час на митні процедури. Раніше ж доводилося платити й чекати цілу добу. Проблеми - у браку стоянок і туалетів та відсутності душів й місць для відпочинку.

Нині до України митники пропускають три сотні вантажівок щодоби. До кінця тижня на Ягодинській митниці обіцяють розширити штат до півсотні працівників. Якщо за добу оформлятимуть півтисячі машин, автомобільний перехід запрацює у звичному режимі, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «На польсько-українському кордоні знову 20-кілометрові черги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі