вівторок, 11 жовтня 2011 13:32

На Львівщині вулицю назвали іменем вояків батальйону "Нахтігаль"

На Львівщині вулицю назвали іменем вояків батальйону "Нахтігаль"

10 жовтня у селі Райлів Стрийського району вперше в Україні назвали вулицю ім'ям вояків "Нахтіґалю".

Таке рішення ініціював депутат Стрийської районної ради від ВО "Свобода" Мар'ян Берездецький, який народився в цьому селі.

Саме село невелике, в ньому усього дві вулиці - Миру і Заводська та 100 дворів.

"Ініціатива була від людей, - говорить депутат. - Усім набридли ці радянські назви. Ну що це за назва - Миру? Це ж радянські пережитки. Ми хочемо вшановувати своїх героїв. У нас і стадіон іменем Романа Шухевича планують назвати".

Перед тим сільські депутати організували збір підписів. "За" таке перейменування підписалися 48 селян. Інших пропозицій назви не було, переконує Берездецький.

"Депутати й громада зробила це з метою вшанування пам'яті усіх військових формувань, які були причетними до боротьби за незалежність України", - додав він.

Сесія Нежухівської сільської ради, до складу якої входить Райлів, проголосувала одностайно за таке рішення.

Відтепер центральна вулиця Миру в селі матиме назву вулиця Вояків батальйону "Нахтіґаль".

"Нахтігаль" - німецький легіон у Німеччині, який був створений ще до початку радянсько-німецької війни.У легіоні були переважно українці. Більшість учасників легіону після його розпаду в 1942 році стали провідними діячами в УПА. Командиром легіону з боку українців був капітан Роман Шухевич. Учасники військового формування проходили спеціальну підготовку в школах для забезпечення виконання завдань.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині вулицю назвали іменем вояків батальйону "Нахтігаль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

157

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі