неділя, 31 липня 2011 16:31

На конкурсі тату в Словаччині робили зображення за давньою китайською методикою
5

Фото: Фото: Reuters

У суботу, 30 липня, у словацькому місті Прієвідза відбувся конкурс майстрів татуювання Art International Tattoo.

Про це повідомляє AFP із посиланням на місцеву пресу.

У Словаччині такий захід проводять уперше. За словами його організатора Дацея "Психо" Томаса, у такий спосіб можна зламати стереотипи, пов'язані з татуюваннями.

"Ми хочемо показати, що татуювання сьогодні - не лише прерогатива злочинців, але і справжнє мистецтво на шкірі", - сказав він.

При цьому зізнався, що часто стикається з нерозумінням його захоплення навіть з боку найближчого оточення.

У Прієвідзі змагалися майстри не лише зі Словаччини, але і з Чехії. За умовами конкурсу, на створення татуювання можна було використати не більше 12 годин.

Поспостерігати за роботою татуювальників зібралися майже 900 глядачів. Для них також огранізували концерт та лотерею.

Конкурсанти розмальовували тіла своїх моделей ооигінальми малюнками різних розмірів і стилів. У змаганні брали участь і прихильники нетрадиційних тату. Так, Томас Зістле зі словацької Жиліни використовує таємничий давньокитайський спосіб обрання тату, яке найбільше пасувало б людині.

"У цьому разі образ буде створений на основі структурної енергії людини. Це так звана модель узгодження: те, що зображено, відповідає психології людини", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «На конкурсі тату в Словаччині робили зображення за давньою китайською методикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі