вівторок, 15 грудня 2015 18:40

На Київщині декомунізують 36 населених пунктів

На Київщині декомунізують 36 населених пунктів
Фото: rbc.ua

36 населених пунктів Київської області змінять свої "радянські" назви в рамках проведення реформи декомунізації. Частина з них, а саме 18 населених пунктів, вже подали свої пропозиції до Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба Київської облдержадміністрації.

Найбільш активними у цьому виявилися два при столичних райони – Бориспільський і Броварський. У першому готові перейменувати села Жовтневе, Ленінівка, Жовтневе, Петровське та Кірове, у другому – населені пункти Фрунзівка, Куйбишево і Димитрове.

"Процес декомунізації став результатом європейського вибору нашої країни. Рухаючись у цьому напрямку, Київщина поступово позбавляється пережитків радянщини, які нині ще присутні у назвах вулиць та міст. Паралельно вирішується питання із пам'ятниками комуністичним вождям. Таких на Київщині залишається всього 12, і всі вони знаходяться виключно на приватних чи акціонерних підприємствах. Невдовзі ці пам'ятники будуть демонтовані та переправлені до історичного музею у Яготині", - розповів голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра.

За його словами, чимала робота нині в області проводиться і щодо зміни назв об'єктів топоніміки, тобто вулиць, бульварів, скверів, мостів тощо. Перейменувати потрібно об'єкти у 340 населених пунктах. Практично у третині з них процес уже запущено.

Водночас в окремих районах столичного регіону місцеві громади активно змінюють радянські назви вулиць на честь українських військових, які загинули у зоні АТО. Зокрема, у місті Буча з'явилася вулиця Максима Ридзанича, а на Васильківщині - вулиця Віктора Бойка (с. Барахти), Руслана Грецького та Марка Шпака (с. Мархалівка).

Зараз ви читаєте новину «На Київщині декомунізують 36 населених пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі