вівторок, 16 червня 2009 10:24

На іконі Богородиці у мукачевському монастирі розквітли сухі лілії

На іконі Богородиці у мукачевському монастирі розквітли сухі лілії

У православному монастирі на Красній горці на околиці Мукачевого біля ікони Божої Матері "Всіх скорботних радість" розквітли сухі лілії. Подивитися на диво щодня приїздять кілька автобусів прочан.

Монастир недалік траси Київ-Чоп будують 14-й рік. Поряд із невеликою церквицею будівельники тепер зводять високий храм. Тут знаходять притулок та обід безпритульні люди.

Біля входу в церкву стоїть отець Василій. Веде до ікони. У храмі знаходиться з десяток паломників. Приїхали з Міжгірського району, щоб помолитися біля чудотворної ікони.

- Про живі лілії нам розповів минулої неділі священник, - каже Ольга Нанинець, 35 років, із селища Міжгір"я. – Ми, кілька сімей, склалися грошима і найняли автобус, щоб наживо побачити Господнє чудо і помолитися біля образу.

Люди запалюють свічки та по черзі проходять до підвищення біля ікони. Стають навколішки і моляться 5-7 хвилин. Потім цілують образ та торкаються його хустками, іконками.

- Образ "Всіх скорботних радість" нам привезли 2001-го із Санкт-Петербурга, - веде до ікони отець Василій. - Біля неї не раз зцілювалися люди. Часто молилася біля ікони мукачівка Ганна. Жінка страждала від приступів астми. Через хворобу кілька разів лежала у реанімації, була присмерті. Та молитви до чудотворної ікони почула Божа Мати, і з того часу жінка не хворіє. Сама ікона мироточить. Про те, що біля чудотворної ікони можуть ожити квіти, ми знали. Таке вже було в Одеській області. Тому в Страсну п"ятницю зірвали на території монастиря 20-сантиметрові лілії. Це квіти Богородиці. Після молитви до живоносного джерела поклали стебла за скло образу. Спочатку лілії зів"яли. А через три тижні, вже зовсім сухі, почали оживати. Щоразу після читання акафісту на склі з"являлися крапельки води, а на стеблах - два-три бутони. За кілька днів вони розцвіли білим квітом. Утворили ніби вінок над головою Богородиці, - показує рукою.

Цвіли лілії кілька днів, нині зів"яли.

- Сухі квітки будуть в образі до наступного Великодня, - веде далі отець Василій. - Потім замінимо їх новими, а ці поріжемо на шматки і роздамо людям.

Зараз ви читаєте новину «На іконі Богородиці у мукачевському монастирі розквітли сухі лілії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі