вівторок, 12 квітня 2016 17:30

На Харківщині виявили близько 28 тисяч фіктивних переселенців

На Харківщині виявили близько 28 тисяч фіктивних переселенців
depo.ua

Служба безпеки України виявила незаконні схеми виплат соціальної допомоги фіктивним переселенцям. Зокрема, тільки в Харківській області близько 28 тисяч псевдо переселенців привласнили більше мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Люди були зареєстровані в органах соцзахисту як внутрішньо переміщені особи з районів проведення АТО. У документах зазначалося, що всі вони мешкають на території Харківської області. Хоча фактично за місцями своєї реєстрації вони не проживали. Щомісячно пенсії та інші соціальні виплати, призначені для них, надходили на українські банківські картки. Потім гроші знімали організатори оборудок через банкомати у Харкові", - розповіли у відомстві.

"Отримавши гривні готівкою, зловмисники обмінювали їх на російські рублі та переправляли на окуповану територію через Російську Федерацію. Кошти йшли, в тому числі, й на фінансування терористів,- кажуть в прес-службі. - Для перевірки перебування внутрішньо переміщених осіб на території Харківської області функціонують 42 комісії. До їхнього складу входять представники районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, територіальних управлінь праці та соцзахисту населення, пенсійного фонду, поліції, Державної міграційної служби".

Комісії перевірили понад 45% вимушених переселенців, яким призупинені соціальні виплати.
"Майже дві третини перевірених – фактично не проживають на підконтрольній українській владі території, а отже не мають права на одержання пенсій та інших соціальних виплат. Найбільша кількість фіктивних переселенців виявлена в Ізюмському, Балаклійському та Барвінківському районах Харківщини", - сказали в СБУ.
Відкрито 30 кримінальних проваджень. Триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині виявили близько 28 тисяч фіктивних переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі