середа, 17 листопада 2010 18:57

На Харківщині через епідемію закрили ліцей

На Харківщині через епідемію закрили ліцей

21 учень Валківського ліцею ім. Масельського на Харківщині потрапив до лікарні.

У дітей виявили штами грипу H1N1, H3N2, аденовірусну інфекцію і парагрип. Чиновники і медики запевняють, що про нове пришестя "свинячого грипу" говорити не варто. Але школу все-таки закрили на карантин.

"Тільки тому, що діти були практично з одного класу, ми забили тривогу і прийняли рішення закривати школи на карантин", - розповіла директор ліцею Віра Грєхова.

За словами віце-губернатора з соціальних питань Ігоря Шурми, аналізи дітей відразу відправили до Харкова - в ПЛР-лабораторію, ту саму, яку встановили в розпал "свинячого грипу". Там протягом 6 годин медики виявили два випадки грипу H1N1, по одному - H3N2 (раніше в МОЗ заявляли, що саме цей різновид грипу прийде в Україні цієї зими) і В, у решти школярів - аденовірус та парагрип.

На додачу до грипу у всіх хворих учнів висіявся стафілокок. Лікарі не виключають, що саме він міг послабити дитячий організм і спровокувати розвиток інших хвороб.

"Чотирнадцяти дітям був поставлений діагноз "пневмонія", у семи - гострий бронхіт. З 21-го школяра, вісім дітей зараз в обласних дитячих клінічних лікарнях Харкова, шість осіб з пневмонією і сім з гострим бронхітом у відділенні Валківської ЦРЛ", - говорить Ігор Шурма.

Що могло стати причиною масового захворювання дітей, медики точно не знають.

Чиновники на сесії навіть виділили 35 тисяч гривень на антибіотики для школярів.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині через епідемію закрили ліцей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі