четвер, 10 грудня 2009 09:43

На Філіппінах правлячий клан звинувачують у вбивстві ще 200 осіб

На Філіппінах правлячий клан звинувачують у вбивстві ще 200 осіб

Приватна армія могутнього філіппінського клану, який звинувачується у "передвиборчій різанини" на Філіппінах, вбила ще як мінімум 200 осіб на південному острові Мінданао, передає The Times.

Про це пресі повідомила Лейла де Ліма, голова Комісії з прав людини. Свідки, серед яких п"ять офіцерів поліції, розповіли про те, що сотні людей були вбиті, а деякі просто поховані живцем.

Бандити скоювали свої злочини у таємниці та ховали тіла загиблих.

"Ми вважаємо, що загиблих було як мінімум 200 осіб. Всі вони - жертви того ж клану і його приватної армії. У нас є свідки, які можуть точно вказати місцезнаходження цих масових могил", - повідомила Ліма.

П"ятдесят сім осіб загинуло на Філіппінах 23 листопада від рук бандитів під керівництвом Андала Ампартуана молодшого, нащадка клану, який роками правив у провінції Магуінданао.

Протягом тижня влада заарештувала Андала і членів його родини. Філіппінська поліція назвала також 161 підозрюваного у різанині, серед них також і членів сімейства Ампартуан.

Однак ще близько двох тисяч озброєних ополченців, лояльних клану Ампартуан відмовилися скласти зброю і підкоритися правосуддю. У вівторок філіппінська військова авіація відправила до області два бомбардувальники, які мають здійснити "переконувальні польоти" над місцями, де ховаються ополченці.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Філіппінах правлячий клан звинувачують у вбивстві ще 200 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі