понеділок, 02 листопада 2009 14:06

На фестивалі "Молодість" переміг фільм "Дівчинка"

На фестивалі "Молодість" переміг фільм "Дівчинка"

На 39-му Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість" основну нагороду – гран-прі – статуетку "Скіфський олень" та диплом та 10 000$ – за кращий фільм всієї конкурсної програми здобула стрічка "Дівчинка",  режисерів Тіцца Кові та Райнера Фріммеля (Італія, Австрія). Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Нагадаємо цьогоріч фестиваль проходив із 24  жовтня по 1 листопада у Києві. За цей час було показано близько 250 фільмів з трьох конкурсних та більше двадцяти позаконкурсних програм "Молодості".

У конкурсі студентських фільмів взяли участь 17 стрічок, у короткометражному конкурсі – 24 фільмів, а у повнометражному – 13 картин.

У інших номінаціях перемогли:

Приз за кращий повнометражний ігровий фільм  та 2500$ отримав фільм "Той берег" реж. Ґеорґій Овашвілі (Грузія, Казахстан).

Приз за кращий короткометражний ігровий фільм та субтитрування на 2500$ від Laser Video Titres отримав фільм "Автономія волі" реж. Антуан Купер (Бельгія).

Приз за кращий студентський фільм та 2500$ було поділено між фільмами  "Кася" реж. Елізабет Льядо (Бельгія) та "Сигнал" реж. Адріан Флюкіґер (Швейцарія).

Диплом журі отримав студентський фільм "Анна", реж Рунар Рунарсон (Данія).

Приз імені Іва Монтана кращому молодому актору / актрисі та 1000 євро отримала акторка Патріція Герарді за фільм "Дівчинка" реж. Тіцца Кові, Райнер Фріммель (Італія, Австрія).

Приз глядацьких симпатій отримав "Любов та гнів", реж. Мортен Ґіз (Данія).

Призом за внесок в розвиток українського кіно від Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000", головою наглядової ради котрого є Катерина Ющенко, нагороджено композитора Вадима Храпачова.

Mediabusiness.com.ua

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Молодість" переміг фільм "Дівчинка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі