вівторок, 10 грудня 2013 13:51

На Євромайдані найшвидше росходяться розчинні ліки від застуди і нежитю

На Євромайдані найшвидше росходяться розчинні ліки від застуди і нежитю
Фото: tsn.ua

Учасники Євромайдану до медпунктів найчастіше звертаються із застудними захворюваннями та перевтомою. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Наталія Хамедюк із Тернополя. На Майдані Незалежності вона чергує в тимчасовому медпункті біля Укрпошти.

"Найчастіше звертаються люди із застудними захворюваннями. Хворих багато, бо погода цьому сприяє. Люди скаржаться на біль у горлі, закладений ніс і нежить. Їм даємо порошки і таблетки. Часто люди скаржаться на обвітрені і потріскані губи. Для таких маємо гігієнічні помади", - розповіла вона.

"Часто звертаються із головними болями. Голови починають боліти, бо люди перевтомлюються і мало сплять. Даємо таким анальгін і цитрамон. Вчора із головним болем звернувся один чоловік. Він сказав: "Я вже 4 дні на Майдані. Сьогодні вранці прокинувся в незнайомому місці  і був зовсім дезорієнтованим". Виявилося, що він всі ці дні нормально не харчувався і майже зовсім не спав. Йому довелося викликати "швидку", - додала Наталія.

"А у вас є АЦЦ?" - спитав Наталію один із учасників Євромайдану.

"Вже закінчився. Але від кашлю маємо Амброксол", - відповіла вона.

"Найкраще розходяться протизастудні та протикашльові засоби, які можна розчинити у гарячій воді. Вони приємні на смак і швидше діють. Багато ліків приносять свідомі громадяни. Також вони здають гроші на лікарські препарати. У скриньку кидають по 5, 20, 50 та 100 гривень. Є такі, що і по двісті кладуть. Сьогодні одна жіночка вкинула у скриньку 4 купюри по 200 гривень. По її одягу не сказала б, що вона дуже заможна", - додала Наталія Хамедюк.

Зараз ви читаєте новину «На Євромайдані найшвидше росходяться розчинні ліки від застуди і нежитю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі