вівторок, 02 березня 2021 20:01

На "Електроважмаші" виплатили співробітникам більше 40 млн грн

На "Електроважмаші" виплатили співробітникам більше 40 млн грн
Новий менеджмент реалізує програму виведення підприємства з глибокої економічної кризи. Фото: privatization.gov.ua

На харківському заводі "Електроважмаш" керівництву вдалося залучити більше 40 млн гривень для виплати заборгованості по зарплатах за частину грудня і січень. Днем раніше, 1 березня, швидке погашення боргу анонсував глава "ЕТМ" Віктор Бусько.

Про виплату заборгованостей повідомили у Фонді державного майна, під управлінням якого перебуває "ЕТМ".

Залучення коштів ускладнювалося наявністю мільярдних боргів перед постачальниками і дефолтних кредитів, накопичених старим керівництвом "ЕТМ" в 2018-2019 роках.

Новий менеджмент у співпраці з ФДМ реалізує програму стабілізації та виведення підприємства з глибокої економічної кризи, викликаної відсутністю обігових коштів.

"Завод має всі можливості для нормального існування, щоб у людей була робота і справедлива, своєчасна зарплата. Єдина причина важкого стану заводу - повна відсутність оборотних коштів для закупівлі сировини. Але залучити необхідні кошти виключно через традиційні банківські інструменти складно через наявні історичних дефолтів. Тому менеджмент працює з замовниками щодо поліпшення платіжної дисципліни і звертається за фіндопомогою до інших підприємств", - зазначив заступник голови ФДМ Денис Кудін.

Він додав, що остаточне вирішення ситуації займе якийсь час, але сподівається, що ця затримка з виплатою зарплат стане останньою.

Відзначається, що протягом двох наступних місяців підприємство отримає близько 340 млн грн від індексації за контрактами поставки продукції для "Укргідроенерго" в 2018-2019 роках.

"Така індексація була передбачена у відповідних контрактах, але раніше не виплачувалася. Зараз відповідна сума і підтверджуючі документи вже узгоджені на рівні менеджменту обох компаній і перебувають на фінальному затвердженні ЄБРР як основної кредитуючої організації", - йдеться в повідомленні ФДМ.

"Електроважмаш" виробляє агрегати для АЕС, ТЕС, ГЕС, електродвигуни для транспорту і промисловості. Крім українських електростанцій, генератори харківського виробництва використовуються на електростанціях в країнах СНД і ЄС, а також країнах Азії.

Зараз ви читаєте новину «На "Електроважмаші" виплатили співробітникам більше 40 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі