четвер, 11 червня 2015 12:17

На Донеччині військовий відкрив вогонь по своїх побратимах, троє загинули

На Донеччині військовий відкрив вогонь по своїх побратимах, троє загинули

На Славкурорті, що на Донеччині, мобілізований військовослужбовець відкрив вогонь по своїм товаришам по службі. В результаті інциденту 3 людини загинули, 2 отримали поранення. Стрілка ліквідували.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Трагедія на Славкурорті

Ключові проблеми дисципліни - проблеми комплектування. Кілька днів тому сталася трагедія на Славкурорті, про яку не можна не сказати. Мобілізований військовослужбовець аеромобільної бригади відкрив вогонь по своїм товаришам по службі. 3 людини загинули, 2 отримали поранення. Злочинця знищили на місці. Чому стріляв? Кажуть, посварився з кимось по телефону, а точної причини вже й не встановити.

І життя патріотів вже не повернеш. Чи не бойові втрати. Від цього вони не стають менш тяжкими. І це, на жаль, не перший такий випадок.

Висновки по трагедії очевидні, і я писав про це десятки разів: давно пора від кількості перейти до якості комплектування армії. ВСУ необхідно розділити на бойові частини 1 лінії, обмежено боєздатні частини охорони тилу - 2 лінії, і навчальні, резервні частини 3 лінії, де служать ті, кому давати зброю треба тільки під контролем. Чи не давати нічого небезпечнішого від тупої лопати. Треба розділити поняття - діюча армія в АТО, і армія поза зоною АТО. Щоб були пріоритети в постачанні і комплектуванні для тих, хто воює на передовій. Щоб зарплати були найвищі у тих хто в частинах 1 лінії і в зоні АТО. Щоб спрямувати наші обмежені ресурси мотивованих людей, озброєння та постачання туди, де вони необхідні перш за все. Щоб покінчити з безглуздою "зрівнялівкою", коли армію необгрунтовано роздмухують, а потім скаржаться на хронічну відсутність коштів, які треба розподіляти між всіма порівну.

Так, армія може перевиховувати - але тільки якщо є досвідчений сержантський і офіцерський склад - а це далеко не у всіх підрозділах можна відразу забезпечити. Командирів треба ростити й шукати.

Трагедія сталася в елітному з'єднанні - що вже говорити про якість комплектування інших? Такі інциденти вимагають найретельнішого розслідування як з боку правоохоронних органів, так і з боку комітету Верховної Ради. Мені здається, депутати, які допомагають бригаді, і комітет з оборони повинні включитися.

Відсутність реформ в армії - це чиїсь життя, це чиїсь трагедії. Війна не скасовує реформи, а навпаки - прискорює необхідність їх проведення ", - написав Бутусов.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині військовий відкрив вогонь по своїх побратимах, троє загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі