понеділок, 12 серпня 2019 14:07

На День Незалежності ветерани проведуть власний захід

На День Незалежності ветерани проведуть власний захід
Офіс президента відмовився влаштовувати парад на День незалежності. ФОТО: 24tv.ua

Рух ветеранів проведе Марш захисників України окремо від заходів, запланованих Офісом президента.

Розповів про це засновник Фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега в інтерв'ю Еспресо.TV.

"Це будуть різні заходи: ОПУ проведе свій марш, ми – свій. Тому що марш, який робиться під егідою політики, він вже політичний. Наш марш буде аполітичним. Його не буде приймати Зеленський, його не буде приймати будь-який інший політик. Його будуть приймати діти", — сказав він.

Узгодити дату й маршрут Маршу захисників ветеранам потрібно з Офісом президента.

"Думаю, організатори маршу зможуть прокомунікувати з Офісом президента і про щось домовитись. Поки офіційно такої комунікації не було. Якщо нам про це повідомлятимуть через ЗМІ або через сайт президента, я не думаю, що це хороша історія", — відзначив Дейнега.

За його словами, перемовини з представниками Офісу президента тривають давно, однак жодних зрушень наразі немає.

"У них міняються люди, вони намагаються комунікувати не з нами усіма разом, а з кожним окремо. Ми доклали значну кількість зусиль, щоб вони виділили людину, щоб не допустити протиріч", — каже Дейнега.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оргкомітет Маршу захисників образився через День Незалежності

Цьогоріч для святкування річниці незалежності України обрали новий формат. Офіс президента вирішив провести свято без військового параду. На знак героїв України пролунають 100 ударів дзвона, які підхоплять інші міста держави. Вони символізуватимуть 100 ударів серця кожного з полеглих Героїв Небесної сотні.

Зараз ви читаєте новину «На День Незалежності ветерани проведуть власний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі