пʼятниця, 25 березня 2011 17:51

На Черкащині розвісили прапори "доброзичливої" Росії

Керівництво Шполянського заводу запасних частин, що у Черкаській області, встановило у селі Межигірка флагштоки з прапорами України і Росії.

"До мене почали підходити жителі села і жалітися, чого на в'їзді і виїзді з села стоять російські прапори. Дізнався, що прапори встановив завод, він є спільним російсько-українським підприємством.. Але до Межигірки жодного відношення не має, жодного гектара не орендує. Тим більше, що жодного дозволу у сільській раді не брали", - розповів Сергій Іщенко, голова села Лип'янка, до сільської ради якого входить Межигірка.

Минулого тижня виконком сільської ради одноголосно ухвалив рішення зняти прапори.

"Буквально через годину приїхав начальник служби безпеки заводу. Почав кричати: "На якій підставі?". А останній тиждень мені телефонує директор Шандрук, погрожує, каже, що оголосив війну мені особисто. Я сьогодні консультувався з зампрокурора району, той стверджує, що я діяв правильно", - зазначив Іщенко.

За словами керівника заводу Михайла Шандрука, прапори встановили як "символ дружби двох держав".

"Російська федерація постійно хотіла для нас добра. Он, навіть Шевченка з кріпацтва росіяни викупили. Прапори встановили для примирення двох держав. А всі інші просто на цьому паряться", - підкреслив Шандрук.

Шполянський завод запасних частин відкрили у 60-х роках минулого століття як філіал Митищенського машинобудівного заводу. Там виготовляють запчастини для вагонів метро.

 

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині розвісили прапори "доброзичливої" Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі