неділя, 28 лютого 2010 12:32

На Черкащині рибалка ледь не втопився біля рятувальників

На Черкащині рибалка ледь не втопився біля рятувальників

27 лютого заступник начальника оперативного відділу головного управління МНС у Черкаській області Олег Диченко врятував рибалку. Того дня еменесник зі шкільним другом Сергієм Сметаною рибалили на березі річки Ольшанка біля села Лозівок Черкаського району.

"Близько шістнадцятої години, я разом із Сергієм рибалили поряд з насосною станцією в затоці. Почули, як за островом на річці кричить про допомогу якийсь чоловік. Ми кинулися в ту сторону. Побачили, що за метрів 60 від берега він бовтається у воді", - повідомив кореспонденту Gazeta.ua Олег Михайлович.

За словами рятувальника, товщина льоду там в деяких місцях була до п"яти сантиметрів.

"Удвох з Сергієм ми миттю завалили вербу. Час так довго йшов для нас, що мені ці кілька секунд здалися вічністю. Ламаючи гілки, я й подумати тоді не міг, що звалив дерево, яке б у звичайному стані довелося рубати сокирою кілька хвилин", - сказав він.

За допомогою мотузки, яку рибалки прихопили з собою, почали зв"язувати гілки. П"ятиметрові верби зв"язали, щоб вийшло вдвічі довше.

"З себе зняли бушлати, щоб бути легшими. Разом помалу поповзли до чоловіка. Добре, що рибалка з першого разу вхопив кінець гілки. Ми просимо, помагай нам ногами. Я вже, каже, їх не чую. На щастя, тримався міцно, то ми його так і дотягли повзком до берега. Поставили на ноги. Він стояв мовчки, не відповідаючи на жодне питання", - розповів еменесник.

50-річний рибалка не назвався, побіг до прохідної дач. Там його розтерли горілкою.

"Порибалити нам так і не вдалося. Поки ми повзли по мокрому льоду, то теж добряче намокли", - додав Диченко.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині рибалка ледь не втопився біля рятувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі