вівторок, 21 вересня 2010 14:16

На антипремію "Будяк року" можна висунути будь-кого

На антипремію "Будяк року" можна висунути будь-кого
Щороку 10 грудня Українська Гельсінська Спілка вручає антипремію "Будяк року" особам та організаціям, які найбрутальніше порушують права людини в Україні.

Як розповіла піар-менеджер УГСПЛ Марина Говорухіна, антипремія "Будяк року" вручається за насильство щодо громадян; за дії щодо придушення свободи вираження; за грубе порушення права на свободу мирних зібрань; за найбрутальніше втручання в право на приватність; за найнебезпечнішу законодавчу ініціативу в галузі прав людини; за бездіяльність у випадку порушення прав людини тощо.

Номінантом антипремії може бути будь-який орган державної влади та місцевого самоврядування, їхня посадова особа чи інша юридична особа або її посадова особа.

Номінувати на отримання антипремії може будь-яка фізична чи юридична особа, яка перебуває під юрисдикцією України, за винятком органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій. Анонімні заявки не розглядаються.

Торік лауреатами антипремії стали міський голова Харкова Михайло Добкін, Верховний Суд України, екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі, одеський міський голова Едуард Гурвіц.

Також, свого часу, антипремії удостоїлись Генеральний прокурор України Олександр Медведько в номінації "За найбільш грубе порушення прав людини", президент України Віктор Ющенко та фракція БЮТ у ВРУ "За політичне втручання у здійснення правосуддя", Міністерство охорони здоров"я України у номінації "Найбільш інформаційно закритий орган влади".

Подати заявку на антипремію можна буде до 1 листопада 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «На антипремію "Будяк року" можна висунути будь-кого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі