вівторок, 28 липня 2020 01:03

МЗС засудило проведення "параду" РФ в окупованому Севастополі

МЗС засудило проведення "параду" РФ в окупованому Севастополі
Україна засуджує протиправну демонстрацію РФ своєї "військової могутності" - МЗСУ. Фото: Reuters

Міністерство закордонних справ України розцінило проведення 26 липня 2020 року так званого "військово-морського параду" підрозділів Чорноморського флоту Російської Федерації з нагоди Дня Військово-Морського Флоту РФ в тимчасово окупованому Російською Федерацією Севастополі як чергове порушення російською стороною норм міжнародного права, у т.ч., численних резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, а також законодавства України" і направило відповідну ноту протесту.

Про це йдеться в коментарі відомства, опублікованому в понеділок, 27 липня.

"Україна засуджує протиправну демонстрацію Російською Федерацією своєї "військової могутності", а також дії щодо подальшої мілітаризації тимчасово окупованих Російською Федерацією територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополь", - зазначається в повідомленні.

Українське зовнішньополітичне відомство назвало парад у Севастополі з нагоди Дня військово-морського флоту РФ "черговою ілюстрацією свідомих кроків Росії з ескалації напруженості в українсько-російських відносинах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії ув'язнюватимуть за слова "Крим — це Україна"

Водночас, у МЗС вимагають від Російської Федерації невідкладно припинити міжнародно-протиправні діяння проти державного суверенітету і територіальної цілісності України та вжити вичерпних заходів з деокупації частини суверенної території України.

Чорноріченське водосховище пересихає в анексованому Криму. Водосховище є основним джерелом води для Севастополя.

Зараз ви читаєте новину «МЗС засудило проведення "параду" РФ в окупованому Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі