середа, 14 листопада 2007 16:56

МЗС Білорусі помститься США за санкції проти "Бєлнєфтєхім"

Міністерство закордонних справ Білорусі заявило, що санкції, введені Сполученими Штатами відносно нафтохімічної компанії "Бєлнєфтєхім", суперечать міжнародному праву, повідомляє "Інтерфакс". На питання про те, чи не будут вжиті у відповідь заходи відносно США, прес-секретар білоруського МЗСу Андрій Попов відповів, що "в умовах недружніх дій республіка буде вимушена адекватно реагувати".

Серед тих норм, які, на думку МЗС, були порушені американською стороною, Попов назвав принципи Статуту ООН, правила СОТ, а також положення меморандуму про гарантії безпеки, які Білорусія отримала від США у зв"язку з приєднанням до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Про рішення заморозити рахунки білоруської держкомпанії "Бєлнєфтєхім" і її американської "дочки" "Belneftekhim USA" Білий дім оголосив 13 листопада. Відтепер громадянам США заборонено вести справи з представництвами "Бєлнєфтєхіма" в Росії, Україні, Китаї, Німеччині та Латвії, так само як і з її дочірньою компанією.

У 2006 році керівництву республіки був заборонений в"їзд в Сполучені Штати, крім того Вашингтон оголосив, що заморожує зарубіжні рахунки Олександра Лукашенко і його оточення. Президент Білорусії, правда, заявив, що ніякого майна в Штатах у нього не немає.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Білорусі помститься США за санкції проти "Бєлнєфтєхім"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі