вівторок, 08 вересня 2009 13:31

МВФ прогнозує відновлення світової економіки раніше, ніж очікується

МВФ прогнозує відновлення світової економіки раніше, ніж очікується
Відновлення світової економіки може початися на квартал раніше, ніж очікується. Про це заявив сьогодні глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан, передає Reuters з посиланням на італійські ЗМІ.

"Щодо світової економіки, ми вже рік говоримо, що відновлення відбудеться в першій половині 2010 р. Проте це може відбутися і на квартал раніше, і тоді це було б добре", - сказав глава МВФ. При цьому він не уточнив, чи має він на увазі IV квартал 2009 р. чи I квартал 2010 р. "Ми бачимо світло в кінці тунелю, але криза продовжується", - додав Стросс-Кан.

На цьому тижні МВФ опублікує нові прогнози по світовій економіці. Раніше повідомлялося, що, за неофіційними даними, МВФ поліпшить прогноз по скороченню світового ВВП в 2009 р. з 1,4% до 1,3%, а прогноз зростання світової економіки в 2010 р. буде підвищений з 2,5% до 2,9%. Свій попередній прогноз МВФ обнародував 8 липня ц.р., при цьому прогноз по скороченню світового ВВП в поточному році тоді, навпаки, був знижений з 1,3% до 1,4%.

Зараз ви читаєте новину «МВФ прогнозує відновлення світової економіки раніше, ніж очікується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі