четвер, 05 листопада 2020 13:16

МОЗ спростувало міф про негативний тест на коронавірус для виходу на роботу

МОЗ спростувало міф про негативний тест на коронавірус для виходу на роботу
Є три причини, щоб закрити лікарняний людині, яка одужала від Covid-19. Фото:pixabay

Якщо людина одужала від коронавірусу, то вона не має обов'язково надавати негативний результат ПЛР-тестування для допуску на роботу.

Багато керівників закладів чомусь не допускають людей на роботу після того, як лікар закрив їм лікарняний, вимагають негативного тесту ПЛР, заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Хочу сказати – це суперечить чинному законодавству", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Статистика шокує: вперше за добу Covid-19 інфікувалася майже 1 тис. киян

За його словами, є 3 причини, щоб закрити лікарняний людині, яка одужала від Covid-19: минає 10 днів від першого дня появи симптомів, при цьому 3 дні симптоми відсутні; 10 днів від отримання позитивного результату ПЛР-тесту, при цьому 3 дні симптоми відсутні; отримання негативного результату тесту ПЛР.

"Ці всі фактори є й сімейний лікар визначає, як закрити лікарняний. При цьому не повинно бути жодного булінгу і ми можемо спокійно приймати людей, які перехворіли, та пускати їх до колективу. Є рекомендації ВООЗ, є стандарт МОЗ, які свідчать, що якщо один із 3 критеріїв дотриманий – то пацієнт не може інфікувати іншу людину", - додав головний санлікар.

В Україні хочуть запровадити штраф за перебування без засобів індивідуального захисту у громадських спорудах і транспорті. Його виписуватимуть на місці.
Про це сказав на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ спростувало міф про негативний тест на коронавірус для виходу на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі