середа, 17 квітня 2024 12:39

Москва готує провокацію про "торгівлю зброєю в Україні" - ГУР

Москва готує провокацію про "торгівлю зброєю в Україні" - ГУР
Росіяни готують інформаційну атаку про те, що Україна нібито продає зброю в Африку. Фото: pixabay.com

Москва готує провокацію проти України, повʼязану нібито з незаконним обігом західної зброї в Африці

Через послаблення позицій Росії та її проксі-сил в Африці, ворожі спецслужби готують чергову інформаційну спецоперацію. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"Зокрема, Кремль намагатиметься звинуватити українських спецпризначенців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан", - йдеться у повідомленні.

У ЗМІ російські пропагандисти планують розмістити замовні публікації та сфабриковані знімки "трофейної" зброї американського походження, яку раніше захопили в Україні найманці "Вагнера". Брехню зокрема планують опублікувати у ЗМІ Лівії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські спецслужби атакували "вагнерівців" у Судані - ЗМІ

Таким чином росіяни хочуть дискредитувати Україну та партнерів, а саме звинуватити західних союзників у безконтрольному обігу зброї за участі України.

Кремль намагатиметься наголосити на тому, що елітні українські спецпідрозділи беруть участь у бойових діях в Африці.

"Водночас у звʼязку релігійними святами, що тривають у мусульманському світі, зокрема й у частині країн Африки, російські спецслужби були змушені фабрикувати необхідні фотоматеріали на території Білорусі", - додали у ГУР

Україна та Сили оборони діють лише у межах міжнародного права та статуту ООН, з повагою до суверенітету всіх країн та не мають жодного стосунку до будь-яких незаконних дій, повʼязаних з незаконним обігом зброї.

15 квітня 2023 року у столиці Судану Хартумі сталися зіткнення між регулярною армією та воєнізованими силами швидкої підтримки Судану.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у Судані вже загинуло понад 400 людей. Вважається, що кількість загиблих набагато більша.

Супротивні сторони у Судані погодилися оголосити загальнонаціональний режим припинення вогню на 72 год., починаючи з півночі 24 квітня, повідомив американський держсекретар Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «Москва готує провокацію про "торгівлю зброєю в Україні" - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі