субота, 24 березня 2007 17:57

Мороз вважає недоцільним кримінал за заперечення Голодомору

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз вважає недоцільним встановлення кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору в Україні.

Так він прокоментував сьогодні на прес-конференції в Житомирі внесений 23 березня Президентом Віктором Ющенком до ВР законопроект про зміни до Кримінального кодексу України, у якому пропонується встановити кримінальну відповідальність за публічне заперечення Голодомору 1932-33 років в Україні та Голокосту.

За словами Мороза, він щиро наполягав на тому, щоб Верховна Рада України прийняла закон про визнання Голодомору в Україні в 1932-1933 роках. У той же час він вважає недоцільним запроваджувати кримінальну відповідальність за те, "що хтось має свою думку, навіть якщо вона неправильна або не підтверджується історичними подіями". Голова ВР зазначив, що в такій ситуації "це вже переслідування за думку".

Він наголосив, що не потрібно "через 70 років викручувати один одному руки, говорячи: ось який я патріот, бо сказав так, а ти не сказав так, то я на тебе донесу". За словами Мороза, цю норму можна реалізувати лише шляхом доносів.

Він зазначив, що такі відносини не можна запроваджувати в суспільстві, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мороз вважає недоцільним кримінал за заперечення Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі