пʼятниця, 28 серпня 2009 14:02

Молдова - на шляху до третіх дострокових парламентських виборів

Молдова - на шляху до третіх дострокових парламентських виборів

Не дивлячись на оголошену до початку вересня перерву в засіданні парламенту, депутати альянсу "За європейську інтеграцію" (Ліберал-демократична партія, ліберальна партія, демократична партія і альянс "Наша Молдова") приступили до обрання спікера. У них 53 мандати при 52 необхідних для цієї процедури.

Сьогоднішнє засідання почалося з лютого протистояння комуністів та їхніх опонентів, ним же і завершилося. На прохання комуністів старий депутат парламенту Іван Калін, який згідно із законом веде перше засідання нового парламенту, оголосив перерву до 4 вересня.

Ситуація ясно дала зрозуміти, що жодних домовленостей між правлячою коаліцією і комуністами не досягнуто, а це означає, що можливість обрання президента зводиться до нуля, вважають експерти.

Тим самим, додають вони, покладений початок процесу нових дострокових парламентських виборів, які тепер можуть відбутися лише наступного року.

У разі чергового провалу виборів президента діючий глава республіки Володимир Воронін повинен буде на початку 2010 року оголосити про розпуск нинішнього складу парламенту і призначити нові вибори законодавчого органу, повідомляє "НОВОСТИ-МОЛДОВА".

Зараз ви читаєте новину «Молдова - на шляху до третіх дострокових парламентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі