пʼятниця, 07 жовтня 2022 18:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізація по-російськи: у Генштабі вказали на значну проблему РФ

Мобілізація по-російськи: у Генштабі вказали на значну проблему РФ
Росіяни змушені самі купувати собі екіпірування. Фото: eastnews.ua

В окремих районах окупованої Горлівки Донецької області загарбники залякують місцевих жителів, які не підтримали псевдореферендум.

Чоловіків насильно направляють до підрозділів першого армійського корпусу для поповнення втрат, пише Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російські війська до весни будуть виснажені" – що пише про нас світова преса

"Є суттєві проблеми матеріального забезпечення мобілізаційних заходів, що проводить військове керівництво Російської Федерації.На початку жовтня з восьми тисяч мобілізованих осіб, які перебувають на базі новосибірського найвищого командного училища, забезпечені військовою формою не лише половина", – ідеться в повідомленні.

Мобілізованим видають лише польову форму та взуття. Решту екіпірування росіяни купують за власний кошт або намагаються отримати як гуманітарну допомогу. Бракує шоломів і бронежилетів.

21 вересня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін оголосив мобілізацію. Протести проти мобілізації відбулися у Москві, Санкт-Петербурзі й низці російських міст.

У Республіці Дагестан місцеві жителі вступали у сутички з поліцією.

Остаточно знищивши громадян, які можуть усвідомлювати крах російської державності, Путін сподівається позбутися протестів проти війни, повідомила українська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізація по-російськи: у Генштабі вказали на значну проблему РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі