пʼятниця, 15 вересня 2017 21:26

Міжнародна організація заявила про випадок тортур в СБУ

Міжнародна організація заявила про випадок тортур в СБУ
Служба безпеки України протягом двох днів із тортурами утримувала без зв'язку із зовнішнім світом жінку, підозрювану в державній зраді. Фото: About Y-MUN

Служба безпеки України протягом двох днів із тортурами утримувала без зв'язку із зовнішнім світом жінку, підозрювану в державній зраді.

Про це заявляє Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch.

"29-річна Дарія Мастікашева, громадянка України, яка живе в Москві, приїздила в серпні на Дніпропетровщину до матері і сина, а коли намагалася сісти на автобус назад до Росії, її затримали представники українських сил безпеки. Родичі два дні не мали про неї відомостей. Згодом жінці висунули обвинувачення у державній зраді, а суд у Дніпрі вирішив помістити її під арешт", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, директор з Європи і Центральної Азії Human Rights Watch Г'ю Вільямсон заявив, що влада України має негайно розслідувати заяви про те, що Мастікашева була незаконно затримана і зазнала тортур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці зупинили акцію "матерів учасників АТО"

Крім того, адвокат Мастікашевої повідомив, що силовики змусили її на камеру прочитати зізнання у роботі на ФСБ Росії і намірі завербувати ветеранів бойових дій на сході України для скоєння терактів у Росії.

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська заявила, що звинувачення на адресу спецслужби "не мають під собою жодних підстав".

"Служба безпеки діяла і діє виключно у рамках закону, тому вся російська інформаційна пропаганда, яка таким чином намагається захиститися від свого провалу терактів, які вони планували – ми цього не будемо коментувати", – запевнила Гітлянська.

Раніше повідомлялося, що СБУ викрила псевдожурналіста. Був задіяний у спецоперації російських спецслужб.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародна організація заявила про випадок тортур в СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі