субота, 19 липня 2008 18:18

Між Бродами і Стриєм відкрили європейського рівня дорогу

В суботу відкрито рух на відремонтованій ділянці автомобільної дороги Київ-Чоп від міста Броди до міста Стрий на Львівщині, повідомляє прес-служба Міністерства транспорту і зв"язку.

"Далеко не всі вірили, що можна закінчити дорогу цього року, але ми її відкриваємо саме зараз - влітку. Україна сьогодні отримала хай і невелику частину, проте якісної і високої категорії дорогу. Нарешті кожен житель України побачить, дорога від Києва до Чопа буде дійсно якісною і швидкісною трасою", - заявив міністр транспорту і зв"язку Йосип Вінський.

Протяжність відкритої ділянки 180 км - це ділянка автомобільної дороги М06 Київ-Чоп від Стрия до Львова (91,5 км) і ділянка міжнародного транспортного коридору N3 (Берлін - Вроцлав - Львів - Київ) Львів - Броди (89 км).

Роботи велися з жовтня 2005 року. Ця ділянка автомобільної дороги відремонтована у виконання другого етапу проекту кредитної угоди "Ремонт автомобільної дороги Київ-Чоп" між Україною та Європейським банком реконструкції і розвитку від 28 лютого 2005 року.

У 2006 році підписано Третю кредитну угоду між Україною і ЄБРР про реалізацію проекту "Ремонт автомобільної дороги Київ-Чоп" у розмірі 200 млн євро, і з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) 30 липня 2007 року про реалізацію проекту "Україна - Проект європейських доріг України" у розмірі 200 млн євро і "Україна" у розмірі 172 млн євро.

Ці кредитні угоди передбачають капітальний ремонт автомобільної дороги Київ-Чоп через ділянку в 313 км від Житомира до міста Броди. Загальна вартість 572 млн євро, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Між Бродами і Стриєм відкрили європейського рівня дорогу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі