пʼятниця, 04 грудня 2009 08:51

Міст через Темзу продали з аукціону

Міст через Темзу продали з аукціону

Старовинний міст через Темзу проданий з аукціону в Лондоні за 1,08 мільйона фунтів стерлінгів при стартовій ціні в 800 тисяч. За даними "Бі-Бі-Сі", до покупки додається невеликий кам"яний будинок. Очікується, що володіння приноситиме покупцеві по 190 тисяч фунтів щорічно. Дохід буде отриманий від стягування плати за проїзд по мосту: з легкових машин належить 5 пенсів, такса для водіїв вантажівок складе половину фунта. Щорічно з одного берега на іншій по мосту перебираються приблизно 4 мільйони автомобілів.

Об"єкт, розташований в графстві Оксфордшир на захід від Лондона, є платним з моменту його побудови в 1767 році. Тоді був виданий спеціальний закон британського парламенту, згідно з яким споруда була визнана приватною власністю, його власник наділений правом стягувати плату з екіпажів, що проїжджають по мосту, а дохід звільнявся від всіх видів податків. Це рішення парламенту діє і понині.

Новий власник також буде зобов"язаний піклуватися про збереження об"єкту, побудованого 242 року тому.

Місцеві жителі, проте, давно виступали за відміну плати за проїзд, яку вони називають "грабунком". Вони також стверджують, що необхідність оплати уповільнює транспортний потік, що негативно позначається на екології району. 750 жителів попросили члена парламенту від Оксфордшира і главу Консервативної партії Великої Британії Девіда Кемерона змусити місцеву раду викупити міст і відмінити побори, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Міст через Темзу продали з аукціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі