вівторок, 07 жовтня 2008 11:15

Мер Нью-Йорка переганятиме овець через міст над Темзою та носитиме меч

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг удостоєний звання вільного громадянина лондонського Сіті.

Урочиста церемонія привласнення нью-йоркському градоначальникові відбулася в старовинній будівлі Гільдії галантерейщиків. Йому був вручений іменний сертифікат у вигляді вузького довгого сувою, текст на якому засвідчує новий титул Блумберга та права, які йому дарували.

Звання "вільного громадянина лондонського Сіті" - старовинний ступінь висловлення шани для видатних людей, що веде свою історію з 13 століття.

Деякі пов"язані з цим званням традиції у сучасних людей викликають усмішку. Наприклад, вільні громадяни Сіті отримують право переганяти своїх овець та іншу худобу через Лондонський міст над Темзою (який колись був єдиним в столиці) або ходити вулицями Сіті з мечем наголо.

Якщо поліція Сіті виявить почесного громадянина у п"яному стані, то вона повинна не затримувати його, а посадити у таксі і відправити додому.

Щорічно звання вільного громадянина Сіті удостоюються близько 1800 людей. До 1996 року його могли отримати тільки британці або громадяни країн Британської Співдружності, потім цей привілей був поширений і на жителів інших країн.

Кілька років тому вільним громадянином Сіті став глава Федерального резерву США Алан Грінспен, який йшов у відставку.

"Що мені завжди подобалося в Англії - це її традиції, багато американських традицій ведуть свою історію від англійських, а наші країни історично і досі залишаються тісно зв"язаними одна з одною", - заявив Блумберг.

Він нагадав, що сам часто буває в Лондоні, його дочки мають британські паспорти, він володіє тут квартирою, а заснована ним інформаційно-фінансова компанія Bloomberg має представницьке відділення в британській столиці.

"Я тільки сподіваюся, що привласнивши мені це почесне звання, влада Лондона звільнить мене від податку на перегін овець по мосту", - пожартував Блумберг, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Мер Нью-Йорка переганятиме овець через міст над Темзою та носитиме меч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі